Over

 

Persoonlijke gegevens :

 

Voornaam : Tristan
Achternaam : Valkenburg
Geboortedatum : 27-03-1998
Geboorteplaats : Bogota ( Colombia )
Leeftijd : 18 Jaar
Woonplaats: Schipluiden
Atletiek vereniging: Olympus ’70 (sinds April 2013 )
Traningsdagen: maandag , dinsdag woensdag en donderdag zaterdag en zondag
Trainer/coach: Arthur van Dijk
Assistent trainer: Jim van Ruijven/ Roche Silvius
Groep: Mila 1  – Ruitenburg runners
Discipline:  3000m, 5 k, 10k.
Favoriete trainingslocatie :  Natuur gebied Meijendel in Wassenaar en Amsterdam Waterleidingduinen.

Favoriete trainingsvormen : kort en krachtig, 16×200 bijvoorbeeld. maar ook 6 x 1000 meter is leuk. Fartlek training in het Ockenburgsebos.
Wedstrijd tempo op de baan/ snelheid trainingen..
Niveau : Nationaal niveau.

Even voorstellen : 

Mijn naam is is Tristan Valkenburg, ben 19 jaar oud en woon in Schipluiden.
Ik ben een gespecialiseerde midden afstand loper en heb als grootste hoogtepunt mijn 1e NK medaille in 2015 (zilver). Vroeger zat ik op voetbal en heb ik uiteindelijk de overstap gemaakt naar atletiek, de reden daarvan is dat ik in de regio met succes op podiums kwam bij jeugdlopen of normale wedstrijden. Hardlopen was op dat moment voor de lol en stond op dat moment op de 2e plaats. Naarmate ik een aantal jaren gevoetbald heb viel mijn conditie en snelheid al op bij voetbalwedstrijden. Daarom stond ik ook vaak op het middenveld.

In 2013 ben ik  begonnen met hardlopen.  Eerst een club  om gewoon  fit te blijven en mijn conditie op peil te houden. Kwam toen uit bij ” De Hardlopers ” vereniging.
Toen ik 14 was vond ik halve Marathons leuk om te lopen, 8 December 2012 deed ik voor het eerste keer een Halve Marathon ( 21.1 km ) en maakte mij debuut af met een tijd van 1:30:03.
Later liep ik 1:26:12.Naast deze afstand heb ik met veel plezier getraind bij De hardlopers (Schipluiden).
In 2013 ben ik gescout na de City Pier City wedstrijd in  Den Haag 10 Kilometer (36:49 minuten) door een topcoach Arthur van Dijk die onwijs veel ervaring heeft in de sport hardlopen. En al vele toppers begeleide. Ik hardloop z’n 5 keer per week met onder anderen Krachttraining , Duurtrainingen en snelheidstrainingen. Als C-B junior stond ik  zowel op de 800 Meter 1500 meter en 3 km 5 km en 10 km in de top 10 van Nederland , daarnaast ben ik voor de regio Noord en Zuid Holland en Zeeland uitgenodigd.

In 2016 heb ik een lange periode met blessures gezeten en kon ik niet optimaal trainen. Gelukkig verliep de revalidatie zeer spoedig en kon ik weer snel net mee doen aan het NK bijvoorbeeld.  Het was een tijd waarbij doorzettingsvermogen en discipline erg van belang waren om weer op het hoogste niveau te presteren. In 2017 maakte ik een mooie comeback en was ik weer in de buurt van het niveau waar ik begon. Nu ik senior ben gaat het veel moeilijker worden om de top te halen. Maar geef nooit op en stel reële doelen waarbij jij het plezier in hardloop blijft houden. Ik ga er weer een mooi jaar van maken!

Het waren prachtige periodes waar ik onwijs veel goede herinneringen, kennis en vaardigheden heb geleerd. Zo werd ik in 2016 gek toen ik opeens Mo Farah viervoudig wereldkampioen  en het Engelse hardloopteam tegen kwam  in Font-Romeu in Frankrijk.  Ook trainingskampen in Portugal, Dortmund, Rome waren onwijs gaaf!

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “Over

  1. Kees van Wijk zegt:

    Leuk om te lezen Tristan. Ben ervan overtuigd dat je nog hele mooie resultaten gaat halen in de toekomst. Blijven (hard)rennen man! 🙂
    Een heel mooi, succesvol atletiekleven gewenst!

    Greetz, Kees (je ouwe leider bij de C1)

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie